Община Силистра публикува видео, заснето по време на строителството и

...
Община Силистра публикува видео, заснето по време на строителството и
Коментари Харесай

Строителството на новия туристически кораб на Община Силистра напредва

Община Силистра разгласява видео, снимано по време на строителството и слагането на нов детайл от структурата на първият електрически катамаран. Строителят е компанията за малатонажно корабостроене Galera 07, а катамаранът ще се употребява от Община Силистра. Плавателният съд е единственият сходен и издигнат до момента в България.

През април 2023 година Община Силистра подписа два контракта с компании реализатори по план " Подобряване сигурността на плавателността по река Дунав в трансграничния район Кълъраш - Силистра " по Програма Interreg V-A Румъния - България 2014-2020 година Първият контракт е за градеж на речна гара за над 700 000 евро.
 Българската компания
Българска компания влага 50 милиона лв. в пристанище и зърнобаза край Силистра

Държавата ще финансира построяването на връзки и водопреносна мрежа

Другият контракт е е за доставка на пътническо корабче на стойност 735 000 евро. То ще обслужва туристически направления по река Дунав. Корабчето с дължина до 14 метра и ширина 6 метра ще има два електрически мотора, ще вози 28 пасажери с екипаж от двама души и ще развива скорост до 13 км в час. Идеята е община Силистра да се утвърди като желана туристическа дестинация по реката и да ускори пътуванията сред двата срещуположни дунавски града.

Припомняме, че варненската фирма построи туристическия катамаран Burgus за Община Бургас. Същият транспортира пасажери до о-в Света Анастасия и Ченгене скеле.
 Край Никопол и Силистра: България и Румъния ще строят две водноелектрически централи на река Дунав
Край Никопол и Силистра: България и Румъния ще строят две водноелектрически централи на река Дунав

ВЕЦ-овете би трябвало да са подготвени в идващите 5-6 години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР