Община Шумен бе осъдена да плати 4000 лв. заради това,

...
Община Шумен бе осъдена да плати 4000 лв. заради това,
Коментари Харесай

Осъдиха Община Шумен заради дете, нахапано от бездомно куче

Община Шумен бе наказана да заплати 4000 лева поради това, че 9-годишно дете е било нахапано от безпризорно куче. Решението е на Районния съд в регионалния град.

От документите по делото излиза наяве, че случаят е станал по обяд на 13 юни предишното лято. Момичето и майка му били пред магазин за храна. Жената влезнала вътре, а детето останало на открито със свое другарче.

Пред постройката имало и две кучета, които постоянно обитавали този регион и били безстопанствени. Докато дамата била в магазина, видяла през отворената врата по какъв начин едното от животните се насочило към щерка ѝ и я захапало за десния прасец.

Детето се изплашило, а майка се спуснала да изгони кучетата и почнала да успокоява момиченцето. Детето било отведено до Спешно поделение. Там раната, която кървяла, била обработена, а след това в инфекциозно поделение на болничното заведение на детето била сложена ваксина срещу бяс.

Родителите показват, че казусът се отразил извънредно неподходящо освен върху физическото здраве на 9-годишното дете, само че и върху душeвността му, като се наложило да посещава психолог за превъзмогване на породения стрес.

В хода на делото общината показала, че има подписан контракт за взаимна активност със съдружие с нестопанска цел за преодоляване на популацията на безстопанствени кучета в Шумен.

Според съда обаче отговорността за безстопанствените кучета би трябвало да се поеме от общината. Затова и осъдили Община Шумен да заплати 4000 лева на фамилията като обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Решението на Районния съд не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР