Община Сандански обмисля изграждането на нова болница, в която да

...
Община Сандански обмисля изграждането на нова болница, в която да
Коментари Харесай

Проект на Община Сандански: Нова болница да обслужва само тежки случаи

Община Сандански обмисля построяването на нова болница, в която да се обслужват тежките случаи, в случай че в този момент съществуващите лечебни заведения в Сандански и Петрич останат за долекуване. От общината споделиха, че се пробват да внедрят новите технологии при лечението и консултирането на пациенти, по тази причина до няколко месеца би трябвало да проработи и колцентър с медиците от " Пирогов ". Как всичко това ще се отрази на хората от района - вижте от директното включване на Ирина Николова.

Сандански

Идеята е новата болница да бъде построена в регион на село Левуново и да обслужва тежки случаи, а в този момент съществуващите лечебни заведения в Сандански и Петрич да останат за долекуване. Целта е експерти да бъдат разположени и да работят на едно място.
Проф. Асен Балтов, шеф на " Пирогов ": Те да могат по- проведено и качествено да работят. Аз персонално мисля, че това е по-добрият вид, в сравнение с да имаш малко експерти в две здания, в които действително да не могат да поддържат равнището, което биха, в случай че са на едно място. Едно е да поддържаш 40 клиники, друго да поддържаш 20 клиники, а е желателно те да извършват същото като 40. За да има избран стандарт, би трябвало да има лекари, здравни лица, две здания, като вземете общите разноски, е доста по- тежко.
Община Сандански има направен абстрактен план. За построяването на болничното заведение обаче ще са нужни към 15 млн. лева, като цената на новото лечебно заведение ще зависи от равнището на подготвеност на отделенията в него
Проф. Асен Балтов, шеф на " Пирогов ": Средната цена на е не по- дребна от 1000 лева на квадратен метър здравна повърхност, вътре изобщо не става дума за здравна техника, в случай че вкарате и техника отивате на 2 000 на квадратен метър, знаете модерната техника е извънредно скъпа. Пълна стратегия, която дава отговор на избраното равнище на подготвеност. Има неща, които не са нужни. Ако ще вършим третото равнище на компетентност- най-тежкото, ти би трябвало да имаш безусловно всякаква инсталация.
Според доктор Съби Хаджиев, в региона няма задоволително експерти, които да работят в новата болница. А правенето на регионална здравна карта ще покаже имат ли потребност пациентите от нея.
Д-р Съби Хаджиев, хирург: Липсват патоанатоми, броят се на пръсти, хирурзите също липсват, липсват хематолози, травматолози също липсват. В нашата област към 70% лекарите са над 50-годишна възраст, което приказва, че след 10 години в Благоевградска област ще има огромен дефицит от лекари.
Според лекари, в случай че се построи нова болница, би трябвало да се търси финансиране за нея, защото единствено с приходите от клинични пътеки мъчно ще се устоя.
 Първият колцентър за незабавни съвещания ще отвори порти в Сандански Първият колцентър за незабавни съвещания ще отвори порти в Сандански
Първият в страната колцентър за незабавни съвещания ще проработи в Сандански. Той ще е взаимен сред болница "Югозападна " в Сандански и софийската „ Пи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР