Община Русе ще кандидатства с проект за 1,2 млн. лева

...
Община Русе ще кандидатства с проект за 1,2 млн. лева
Коментари Харесай

Община Русе ще кандидатства за евросредства за възстановяване на язовир

Община Русе ще кандидатства с план за 1,2 млн. лв. по оперативната стратегия "Околна среда ". Парите са нужни за възобновяване на язовир "Образцов чифлик " край града - това оказва се от докладна бележка на кмета Пламен Стоилов до Общинския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Водоемът е подготвен за ремонт, откакто през предходната година бе източен. Проектното предложение "Възстановяване на първичните параметри на язовир "Образцов чифлик " планува възстановяване на техническото положението на водоема и предварителна защита на риска от наводнения.

Дейностите включват рационализация на преливника, ремонт на главния изпускател, създаване на отводнителни уреди след язовирната стена, реорганизация на улук след язовира, разчистване на наносите, създаване на контролно-измервателна система.

В докладната кметът предлага на Общинския съвет да утвърди кандидатстването по оперативната стратегия, като общината обезпечи съфинансиране в размер до 226 000 лв.. Докладната бележка ще бъде подложена на гласоподаване по време на идното съвещание на Общинския съвет през този месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР