Oбщина Русе проведе двудневно обучение във връзка със стартирането на

...
Oбщина Русе проведе двудневно обучение във връзка със стартирането на
Коментари Харесай

Община Русе започна обучението на представители на социалните институции за работа в новия Кризисен център

Oбщина Русе организира двудневно образование във връзка със стартирането на новоразкритата обществена услуга „ Кризисен център за непридружени деца, непознати жители и деца бежанци в риск, преминаващи на територията на община Русе “.

В него се включиха чиновници и представители на всички ангажирани институции и цивилен организации, които дружно координираха своята взаимна бъдеща работа.

        „ Разкриването на спешния център е наша отдавнашна фантазия и фактът, че такава обществена услуга започва за пръв път в България, ни кара да се гордеем, че Русе още веднъж е отличник в обществената сфера в страната “, обърна се към присъстващите заместител – кметът Енчо Енчев. Той изрече своята признателност на всички, присъединили се във форума, и им пожела и в бъдеще да работят в толкоз добър синхрон.

        По време на образованието шефът на дирекция „ Хуманитарни действия “ Катя Петрова показа новата обществена услуга, а редът за настаняване на ползвателите бе показан от чиновници от Дирекция “Социално подкрепяне ”. В разискването на дейностите се включиха и чиновници на екипите на Министерство на вътрешните работи, Държавната организация за протекция на детето и Държавната организация за бежанците. Презентации бяха направени от лектори на Върховния комисариат на беженците към Организация на обединените нации, преводачът арабист Владимир Панов и представители на УНИЦЕФ.

        В извършените полемики по тематиката бе наблегнато на практическата взаимна работа на локално равнище сред институциите и неправителствените организации за дейности, ориентирани към правата на децата.

           Срещата завърши с посещаване в центъра и хрумвания за бъдещи взаимни образования и начинания, ориентирани към продан на положителни практики и повишение качеството на услугите при работа с непридружени деца, непознати жители и деца бежанци в риск.

          Припомняме, че през октомври Общинският съвет гласоподава единомислещо разкриването на новата обществена услуга. Нейната активност ще бъде финансово обезпечена от държавния бюджет и от нея ще могат да се възползват 16 консуматори. Новата услуга цели гарантирането на правата и ползите на непридружени деца, непознати жители и деца бежанци, като ще бъдат основани условия за развъждане в безвредна среда и приемане на експертна поддръжка. Община Русе ще разпореди осъществяването на активността на снабдител след провеждането на конкурс. Очаква се личният състав да е от 12 души, които ще се грижат за ползвателите на Кризисния център.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР