Община Русе няма да разреши въвеждането на нови временни организации

...
Община Русе няма да разреши въвеждането на нови временни организации
Коментари Харесай

Община Русе няма да разреши ново разкопаване, докато не се асфалтират старите изкопи

Община Русе няма да позволи въвеждането на нови краткотрайни организации на придвижването, до момента в който не се асфалтират старите ровове

Членовете на Обществения съвет по околна среда заседаваха по едни от най-наболелите тематики за русенци - екологичните резултати за града в резултат на ремонтно-строителните действия на „ ВиК “ ООД – Русе и употребата на Регионалното хранилище за боклуци.

Относно водния цикъл на ВиК, за който жителите показаха мощно неодобрение, зам.-кметът Димитър Недев изясни, че досега са издадени 12 наставления за замърсяване в резултат на ремонтните действия. Според него казусът с некачественото довеждане докрай на улиците по плана се дължи на обстоятелството, че ремонтите се извършват от подизпълнители, които не са русенски компании. Това намалява качеството и изключително затруднява връчването на наказателни постановления.

„ Тази седмица не сме подписвали краткотрайни организации за придвижване за нови поправки на ВиК. Няма да го създадем, до момента в който не забележим действително и качествено възобновяване там, където работата е завършила “, сподели Недев.

Решено бе за идващото съвещание да бъдат поканени шефът на „ ВиК “ ООД – Русе инж. Сава Савов, както и представители на инвеститорския надзор на сдружението. Към тях жителите ще могат да отнесат своите въпроси по отношение на водния цикъл и продължаващата работа по него.

Във връзка с употребата на Регионалното хранилище за боклуци стана ясно, че Община Русе е съумяла да понижи доста количеството на депонираните боклуци и отчисленията, които заплаща за тях към Министерството на околната среда и водите.

В осъществяване на план, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда “, в кварталите на Русе ще бъдат ситуирани 5 мобилни центъра за боклуци, които ще събират пластмаса, стъкло, цветни метали, както и рискови боклуци. Точните местоположения ще бъдат избрани след координиране с основния проектант, а на място ще се обезпечи и видеонаблюдението им.

До края месеца следва да дойдат и закупените от Общината 10 контейнера за строителни боклуци. Те ще бъдат мобилни и ще се местят в разнообразни елементи на града съгласно потребностите на жителите. Събраните боклуци ще постъпват в инсталацията за преработване на строителни боклуци, а не в Регионалното хранилище. По този метод се чака да се понижи количеството на обезвредените боклуци, както и таксата за унищожаването им.

Община Русе е кандидатствала за финансиране и за построяването на Център за повторна приложимост. В него жителите, които желаят да се отърват от остарели мебели и електроуреди, ще могат да го създадат. Годните за потребление ще бъдат ремонтирани, а тези, които не подлежат на корекция, ще се извозват на хранилище.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР