Община Русе и Областната администрация отбелязаха 149 години от гибелта

...
Община Русе и Областната администрация отбелязаха 149 години от гибелта
Коментари Харесай

Русе отбеляза 149 години от гибелта на Васил Левски

Община Русе и Областната администрация означиха 149 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Тържествената гала се състоя пред построения през 2020 година монумент на националния воин.

​„ Докато пазим жив облика и идеалите на Апостола, ще продължава да свети у нас, българите, този образец за приемливост и неугасваща религия “, обърна се към присъстващите кметът Пенчо Милков.

​Под звуците на тържествени маршове в осъществяване на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев почетният часовой посрещна русенци и гостите на града. Венци в символ на респект към Васил Левски поставиха кметът Пенчо Милков, регионалният шеф Анатоли Станев, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, консулът на Руската федерация в Русе Андрей Громов, както и представители на политически партии и жители.

​„ Ние, наследниците на Левски, можем да сме същински свободни, единствено когато показваме свободно мнението си и го отстояваме “, сподели регионалният шеф.

​Възпитаници на Детска театрална работилничка към Общинския детски център за просвета и изкуство извършиха стихотворението на Ботев „ Обесването на Васил Левски “ и „ Песен за Апостола “ по текст и музика на Мария Нинова – щерка на създателя на химна на град Левски и почетен жител на града – Христо Гарнизов.

​Церемонията завърши със заупокойна молитва и признателен молебен в памет на националния воин, които бяха отслужени от свещеници на Русенската Света Митрополия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР