Община Русе е една от 4-те общини от цяла България,

...
Община Русе е една от 4-те общини от цяла България,
Коментари Харесай

2 деца от Русе получават пълна стипендия за обучение в космическия лагер в Измир

Община Русе е една от 4-те общини от цяла България, които се включиха в програмата Space camp Turkey 2022

Две деца от русенско учебно заведение бяха определени да посетят гратис галактическия лагер в Измир, Турция, като едната стипендия се покрива напълно от ОбщинаРусе, а другата от колегата ѝ – Центъра за креативно образование. Разноските по престоя, храненето и пътуването на всяко дете възлизат на 1270 $.

След провеждането на състезанието национално без значение жури дефинира двамата русенски възпитаници, които ще се включат в програмата - Борис Йорданов, възпитаник от АЕГ „ Гео Милев “, и Максим Стойчев от СУПНЕ „ Фридрих Шилер “. За стипендиите можеха да аплайват възпитаници на възраст сред 11 и 15 години от общинаРусе с авторско есе или видео. Изискване към участниците беше и знанието на британски език поради връзката в лагера. Продължителността му е 6 месеца и се организира през летните месеци.

Предстои да бъдат определени и деца от общинаРусе, които ще могат да заплатят своето присъединяване в програмата на галактическия лагер и ще заминат дружно с участниците стипендианти. След като бъдат конкретизирани техните имена, те ще се срещнат с кмета Пенчо Милков, който ще ги приветства преди вълнуващото прекарване в Измир.

Инициативата е част от Плана за младежта за 2022 година на ОбщинаРусе. В партньорската мрежа на програмата за 2022 година се включиха 4-те общини, 3 спонсорски организации и партньорски учебни заведения, с които ще бъдат подкрепени над 40 участници от цялата страна.

Space Camp Turkey е учебно-тренировъчен център за възпитаници, отдаден на галактическите науки и проучвания, намиращ се в гр. Измир, Турция. Създаден е по модела на NASA Space Camp в Алабама и повече от 20 години посреща деца и младежи от Европа, Близкия Изток и Азия. Основната му цел е да стимулира младежи от целия свят да градят кариера в региона на науката и технологиите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР