Община Родопи“ ще продължи да изпълнява програмата Топъл обяд“ за

...
Община Родопи“ ще продължи да изпълнява програмата Топъл обяд“ за
Коментари Харесай

Община „Родопи“ продължава да осигурява топла храна на хора в нужда

Община „ Родопи “ ще продължи да извършва програмата „ Топъл обяд “ за всички извънредно нуждаещи се.  За интервал от 36 месеца/ от 1.10. 22 година до 31.09. 2025 година/ 200 души ще получават топла храна по план на общината, финансиран по  Програма за храни и главно материално подкрепяне “ 2021-2027 година, съфинансирана от Европейския обществен фонд плюс. Стойността на плана е 550 570 лв..
Прочетете още
Проектът е в услуга на жители, които заради беднотия, продължителна изолираност и в условия на изключителна обстановка, са затруднени да осигурят прехраната си.

В рамките на работните дни всекидневно топла чорба, главно ядене, самун и един път в  седмицата десерт ще получават хора без приход, както и лица в затруднена и уязвима обстановка. Проектът се осъществя в 15 обитаеми места от общината - Белащица, Браниполе, Брестник, Брестовица, Оризари, Златитрап, Кадиево, Крумово, Марково, Първенец, Устина, Скобелево, Храбрино, Цалапица, Ягодово.

Топлата храна е и за хора, които заради инцидентни условия са в затруднена и уязвима обстановка и за тях е открита потребност от този тип подкрепяне, както и за скитащи и бездомни, лица от уязвими групи - жители от трети страни, по смисъла на Закона за убежището и бежанците.

Приготвянето на храната ще се прави от външен реализатор, който ще доставя топлия обяд до крайните получатели  по обитаемоте места.

От администрацията на община „ Родопи “ показват, че ще се организират от време на време настоящи подбори за претендент -потребители.

Включените лица ще бъдат в допълнение подкрепени посредством осъществяване на съпътстващи ограничения, в това число и консултиране за прилагане на други обществени и обществени услуги.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР