Община Разлог извършва почистване на река Конешица и дере, вливащо

...
Община Разлог извършва почистване на река Конешица и дере, вливащо
Коментари Харесай

Община Разлог извършва почистване на река Конешица в село Баня

Община Разлог прави разчистване на река Конешица и дере, вливащо се в нея, с  ефикасна лична техника, позволяваща качественото унищожаване на  дървесна и храстовидна растителност.

По време на почистването зам.- кметът на община Разлог Иван Гюров и кметът на село Баня Магда Първанова направиха оглед на дейностите и разискаха проекти за възстановяване положението на речните корита в селото.

В бъдеще Общината планува създаване на издигнат мост при водоема  и подпорни стени тук-там, където водите има заплаха да излязат от речните корита. През идващите седмици следва разчистване на река Малка Глазне в село Баня и продължение построяването на подпорни стени на Бела река, в граничните точки на град Разлог. Общината чака и финансиране за дотъкмяване изцяло разчистване на река  Златарица в село Елешница.

Припомняме, че в резултат на проливни дъждове през декември 2021 година, няколко къщи, намиращи се на улица „ Тридесет и втора “, както и други улици в Баня, бяха наводняване.  Община Разлог предприе нужните дейности, за понижаване рисковете от водни бедствия в обитаемоте места, защото промените в климата дават причина за повече такива обстановки, с чести значителни превалявания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР