Община Разград организира почистване на нерегламентирано изхвърлените гуми. Оглед на

...
Община Разград организира почистване на нерегламентирано изхвърлените гуми. Оглед на
Коментари Харесай

Община Разград организира почистване на нерегламентирано изхвърлените гуми, над 5 тона тръгнаха към рециклиране 

Община Разград провежда разчистване на нерегламентирано изхвърлените гуми. Оглед на първите действия по осъществяване на контракт за предаване за оползотворяване на излезли от приложимост автомобилни гуми извърши заместник-кметът Добрин Добрев. Договорът е сред Община Разград и „ ДжиосайкълБългария “ЕООД. Съгласно него компанията приема и предава за оползотворяване излезли от приложимост губи от леки и товарни моторни транспортни средства.

Първият камион с над 5 тона остарели гуми потегли през вчерашния ден към цех за преработване.

Интензивното събиране на гуми от нерегламентирани за това места стартира през есента на 2021 година, правиха го служащи на Оперативна програма “Паркстрой “ и сметосъбиращата компания „ Уейст Солюшънс България “ЕООД.

Когато се съберат по-голямо количество гуми, те от време на време ще бъдат превозени за преработване.

Заместник-кметът Добрин Добрев насочи зов към жителите и компаниите да предават старите си гуми на лицензираните сервизи, които при промяна на гуми би трябвало да имат контракти с оторизирани компании за оползотворяване на боклуци от губи. Г-н Добрев прикани още жителите да демонстрират интензивност и зоркост и да алармират в отдел „ Опазване на околната среда “ в Община Разград при открито от тях нерегламентирано изхвърляне на гуми, с цел да се одобряват навреме инспекции и на нарушителите да се сформират наставления и актове. Телефоните за връзка са: 084 618 220 и 084 618 186, ел. поща: и.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР