Община Разград обявява прием на документи за финансово подпомагане през

...
Община Разград обявява прием на документи за финансово подпомагане през
Коментари Харесай

Започва приемът на документи за кандидатстване пред общинския фонд „Ин витро“

Община Разград афишира банкет на документи за финансово подкрепяне през 2022 г на двойки, фамилии и лица с репродуктивни  проблеми.

Приемът се прави на съображение член 8, по отношение на член 9 от Правилника  за финансово  подкрепяне на двойки, фамилии и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Разград и ще продължи до 30.11.2022 г. 

Документи могат да се подават от 1-во до 25 число на месеца в деловодството на Община Разград, стая 06, сутеренен етаж и на e-mail: о[email protected], всеки работен ден от 9:00 часа до 16:00 часа.

Заседанията на непрекъснатата комисия, която преглежда и утвърждава подадените заявки на правоимащите двойки, са закрити и се организират всяка последна седмица от месеца от 10:00 часа в стая 508, пети етаж в постройката на общинска администрация гр. Разград. Комисията се ръководи от заместник-кмета по филантропични действия Хабибе Расим.

И тази година в бюджета на Община Разград са планувани 50 000 лева за подкрепяне на двойки, фамилии и лица с репродуктивни проблеми. Според Правилника за финансово подкрепяне, който е оповестен на уеб страницата на Община Разград в графа Общински съвет – „ Правилници “ и в графа „ Здравеопазване “, се отпускат средства в размер на действително направените разноски, само че не повече от 2500,00 лв. на двойка, семейство или лице.

От старта на самодейността през 2012 година с финансовата поддръжка от общинския фонд „ Ин витро “ в Разград са се родили 17 деца. Само през предходната 2021 година са подкрепени 11 фамилии, родени са две двойки близначки.

Припомняме, че право на финансиране от общинския фонд „ Ин витро “ имат фамилии и двойки със стерилитет, при които може да се приложи лекуване с методите на Асистираните репродуктивни технологии. Част от останалите критерии са:
да са български жители с непрекъснат и сегашен адрес на територията на община Разград през последните три години. При двойките във фактическо общуване и при фамилиите на това изискване следва да дава отговор най-малко единият от кандидатите;да нямат отговорности към Община Разград;да са здравно обезпечени /без прекратени здравноосигурителни права/;да не са осъждани за закононарушения от общ темперамент и сложени под забраняване и други критерии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР