Община Разград е сред седемте български общини, които по повод

...
Община Разград е сред седемте български общини, които по повод
Коментари Харесай

Община Разград с отличие от Асоциация „Прозрачност без граници“

Община Разград е измежду седемте български общини, които във връзка Международния ден за битка с корупцията 9 декември получиха от Асоциация „ Прозрачност без граници “ отличие за нововъведения за положително ръководство и политики за противопоставяне на корупцията.

Това стана на проведено от „ Прозрачност без граници “ събитие в София за показване на резултатите от проучването на „ Индекс на локалната система за почтеност-2022 “.

Отличието за положителни практики в „ Прогрес в Условията за поощряване на вложения “ получи заместник-кметът Мирослав Грънчаров, а през днешния ден даде плакета на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев.

Призът се връчва за максимален прогрес в напъните за основаване на добра бизнес среда през последните две години.

На церемонията по връчване на оценките господин Грънчаров изрази задоволство от позитивната оценка, която локалната администрация получава. Заяви, че за управлението на Община Разград това е голяма отговорност, само че демонстрира, „ че се движим в вярната посока и ни подтиква да сме още по-креативни в напъните си да сътворяваме по-добра бизнес среда в Община Разград “.

Заместник-кметът Мирослав Грънчаров показа и част от положителните практики на Община Разград, довели до възстановяване на капиталовата среда и свързани с общински начинания за уголемение на бизнес зона „ Перистър “, за развиване на „ зелена стопанска система “, за осъществяване на транспарантни конкурсни процедури, за улеснение на административното обслужване посредством увеличение на електронните услуги и други.

Отличието за положителни практики в „ Прогрес в Условията за поощряване на вложения “ бе връчено на заместник-кмета Мирослав Грънчаров от изпълнителния шеф на Асоциация „ Прозрачност без граници “ Калин Славов. Останалите общини с оценки са: Русе, Бургас, Сливен, Видин, Кюстендил и Стара Загора.

Заедно с екипа си Славов показа резултатите от проучването „ Индекс на локалната система за честност 2022 “, което прави оценка потенциала на локалните обществени институции, гражданското общество и бизнеса за използване на устойчиви антикорупционни политики в районите в България и регистрира достиженията и дефицитите в изследваните общински и държавни институции и браншове.

Индексът на Местната система за честност в България разрешава осъществяването на годишна сравнителна оценка антикорупционния потенциал, роля и значение на основни институции и обществени артисти на локално равнище: общински съвет, кмет, общинска администрация, бизнес, медии, цивилен организации, съд и полиция. Той се сформира въз основа на детайлно създаден набор от индикатори за проучване на институциите и структурите във всичките 27 общини-областни центрове в страната. Общата стойност на показателя за цялата страна е 3,22, а Разград с 3,45 е на шеста позиция в страната. По отношение на оценяване активността на обособените институции съгласно Индекса на Местната система за честност Общински съвет-Разград е на трета позиция в страната; Кметът на Община Разград също е на трета позиция; Общинска администрация – на 15-та; Индексът за гражданско общество е на 8-ма позиция. Изследването в детайлности е 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР