Община Поморие ще успее да ремонтира голяма част от общинската

...
Община Поморие ще успее да ремонтира голяма част от общинската
Коментари Харесай

Алексиев: Община Поморие ще обнови над 40 км от пътната си инфраструктура

Община Поморие ще успее да ремонтира огромна част от общинската си пътна инфраструктура през актуалната година, откакто част от подадени планови оферти за финансиране от страната бяха утвърдени, а средства за тях бяха заложени в националния бюджет за 2024 година. Това разгласи пред публицисти в Бургас кметът на крайморската община Иван Алексиев. По думите му, в поморийско ще бъдат главно ремонтирани повече от 40 километра общински пътища, които се употребяват интензивно. 

Предстои ни ремонт на един доста значим път – това е правата, свързваща селата Порой, Горица и Гълъбец. Този път дава и комфортна връзка с Дюлински проход. В момента тече е ремонт на пътя сред селата Бата, Медово и Страцин, стана ясно от думите на Алексиев. Той добави, че актуалните поправки през тази година ще разрешат съществени проблеми с пътната инфраструктура в региона. 

“Радостни сме, че ще получим финансиране и за нов дом на хандбала в нашия град. Предстои ни построяването на нова подготвителна зала, от която Поморие имаше потребност “, добави кметът на общината. 

Българска телеграфна агенция напомня, че администрацията в Поморие ще получи държавни средства за още два инфраструктурни плана. Единият е за главен ремонт на улици, тротоари и реорганизация на прилежащата им ВиК инфраструктура, намиращи се в централната градска част на Поморие. Проектът обгръща ул. “Черковна “ и региона на някогашния Пансионат. Предвижда се благоустрояване, включващо главен ремонт на улици, цялостна замяна на прилежащата ВиК инфраструктура, с отклоняване на повърхностните дъждовни води и създаване на тротоари и осветяване.

Другият план е за реорганизация на съществуващо кръстовище на ул. “Княз Борис “ и ул. “Европа “. Предвижда се там да има ново кръгово кръстовище. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР