Община Пловдив ще усвои заеми за 72 млн. лева до

...
Община Пловдив ще усвои заеми за 72 млн. лева до
Коментари Харесай

До края на мандата Община Пловдив усвоява 72 млн. лева заеми, дълговете ще минат 126 млн. лева

Община Пловдив ще усвои заеми за 72 млн. лв. до края на мандата през 2023 година. Това излиза наяве от бюджетната прогноза до 2025 година, която ще се гласоподава в Общинския съвет в понеделник.

От предлагането на зам.-кмета Величко Родопски излиза наяве, че към днешна дата задълженията на Община Пловдив са 41 млн. лв.,като през тази година ще се прибавят още 30 млн. лв. по другите заеми, които теглиха градските управляващи.

Най-голямо асимилиране на заеми се чака през 2023 година, когато ще се изхарчат 42 млн. лв., а дългът ще набъбне на 113 млн. лв.. Следващата година Община Пловдив счита да тегли още един заем който е за трета клетка на депото в Шишманци за 13 млн. лв., а парите ще бъдат усвоени през 2024 година. Така в края на бюджетната планирана Община Пловдив ще дължи 126 млн. лв., като през 2025 година ще стартира изплащането по дълга, като на година ще се заделят 11 млн. лв. за погасяването на заемите от локалните действия.

Досега в мандата бяха изтеглени 70 млн. лв. заеми. 30 млн. лв. от тях бяха за съфинансиране на действия по Водния цикъл, а другите 40 млн. лв. за инфраструктурни обекти, като „ Модър-Царевец”, пробива под Водната палата, бул. „ Хаджи Димитър” и ул. „ Царевец”, както и техника за общинските предприятия.

В момента администрацията договаря за тегленето на 44 млн. лв. за двата стадиона и ПК „ Младост”. Извън тези сметки са 6 млн. лв. за Спортния диспансер, който обаче ще бъде теглен от шефа на лечебното заведение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР