Община Пловдив ще прекрати концесията за подлез Тримонциум, ако в

...
Община Пловдив ще прекрати концесията за подлез Тримонциум, ако в
Коментари Харесай

Подгониха Тодор Бурджиев за един милион

Община Пловдив ще приключи концесията за подлез " Тримонциум ", в случай че в едномесечен период компания " Рента груп плюс " на Тодор Бурджиев не погаси дължимите вноски в бюджета за две години и не извърши капиталовата стратегия за поддръжка и ремонт на подземното оборудване на бул. " Цар Борис III Обединител ". Предложението е импортирано от кмета Иван Тотев в Общинския съвет и в него категорично е записано, че се желае авансово осъществяване на решението, с цел да не бъде спряно от съда.

Сумата на отговорностите е зашеметяваща и възлиза на към един милион лв.. Според инспекцията на чиновниците от следконцесионен надзор компанията не е платила възнаграждението в бюджета за 2014 и 2015 година в размер на 290 040 лв. с Данък добавена стойност. Не са импортирани и гаранциите, чиито заплащания са наложителни по контракт. С тях борчът става 340 796 лв..

Отделно администрацията желае осъществяване на капиталовата стратегия за 430 000 лв.. Сумата е разпределена по години и също е посочена в концесионния контракт. През 2014 година " Рента груп плюс " е поела ангажимент за поправки в подлеза на стойност 120 000 лв., през идващите две години - по 90 000 лв., а през 2017 година - за още 130 000 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР