Община Пловдив ще изпрати до броени дни на служебния заместник

...
Община Пловдив ще изпрати до броени дни на служебния заместник
Коментари Харесай

Демерджиев чисти река Марица

Община Пловдив ще изпрати до броени дни на служебния заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев всички протоколи и документи, свързани с почистването на коритото на река Марица. Това стана ясно след среща, инициирана от кмета Здравко Димитров, на която участваха регионалният шеф Ангел Стоев и заместник-кметовете Анести Тимчев, Тодор Чонов и Йордан Ставрев.

Служебният заместител министър-председател акцентира, че с цел да спомага за бърза и навременна процедура за старт на дейностите, държи общинската администрация да работи в цялостен синхрон с регионалната администрация.

Кметът Здравко Димитров напомни, че средствата от 1,5 млн. лв., отпуснати предходната година от страната, са налични в сметките на общината, само че дългите процедури по Закона за публичните поръчки попречват администрацията да си свърши съответно и навременно работата по реката. Той разясни, че разполага с протоколи от другите ангажирани ведомства, посредством които може да се задейства процедура при обстановка за необходимост.

Всички страни са на мнение, че коритото на река Марица в урбанизираната зона би трябвало със взаимни старания да бъде незабавно почистено, изключително с оглед последните наводнения в страната.

Общият сектор от р. Марица в регулацията на Пловдив е 13 км. Частта от реката в популации район е 5,1 км. Аварийните работи ще включват разчистване към мостовете, островните формирания в този сектор. Тези действия ще бъдат изпълнени в размера на отпуснатите средства и в съществуващото течение на реката. Едновременно с това се правят непрекъснато работи по разчистване на зелената растителност от общинските предприятия „ Градини и паркове “ и „ Чистота “, за които са отделени средства от общинския бюджет.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР