Община Пловдив получи одобрение на първи етап от оценката за

...
Община Пловдив получи одобрение на първи етап от оценката за
Коментари Харесай

60 млн. за транспортната свързаност в региона

Община Пловдив получи утвърждение на първи стадий от оценката за план на стойност 60 667 323, 42 лева за Интегрирана териториална инвестиция “Подобряване на транспортната съгласуваност и достъпа до здравни услуги на територията на Южен централен район за обмисляне от равнище 2″, по Програма “Развитие на районите ” 2021-2027, с водещ сътрудник Агенция пътна инфраструктура.

Концепцията е направена взаимно с отдел “Бизнес развиване и европейски политики ” към Община Пловдив и ще се осъществя от АПИ, общините Пловдив и Марица, и МБАЛ „ Свети Пантелеймон-Пловдив “ ЕООД.

Проектът планува осъществяването на ограничения и действия за възстановяване положението на транспортната мрежа в района като се обезпечи достъп на популацията до работа, обучение други услуги с обществен темперамент. Това ще се реализира посредством рационализация и реорганизация на част от съществуващия път IlI-805.

Включени са и целенасочени ограничения за предварителна защита и профилактика на болести във всички села на територията на Община Марица. Те ще се реализират чрез мобилни здравни екипи на МБАЛ „ Свети Пантелеймон – Пловдив “ ЕООД, за които ще се обезпечат нужните за задачата медицински бусове и модерна инсталация и съоръжение.

Целевата група на плана обгръща жителите на гр. Пловдив и прилежащите общини Марица и Родопи, както и ползвателите на републиканската мрежа Автомагистрала Тракия – Пловдив – Смолян.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР