Община Пловдив получава финансиране за 7 обекта от общо 11-те

...
Община Пловдив получава финансиране за 7 обекта от общо 11-те
Коментари Харесай

Пловдив получава близо 17 милиона лева за нови училища, детски градини и ясли

Община Пловдив получава финансиране за 7 обекта от общо 11-те си плана, с които кандидатства по националната стратегия за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски градини и учебни заведения. Това заяви зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов.

"Проектните оферти на Община Пловдив на обща стойност 14 817 000 млн. лв. получават финансиране с помощта на професионалната работата на екипа на Община Пловдив ", акцентира той. Освен това Пловдив получава и 2 млн. лв. за държавната Професионална гимназия по електротехника и електроника.

„ Благодаря на Министерството на образованието и науката и персонално на министър Красимир Вълчев за поддръжката в тази инвестиция. Тя значително ще реши дефицита тук-там в детските градини и ясли “, съобщи кметът Здравко Димитров.

Средствата се отпускат по Програмата на държавното управление за нова просветителна инфраструктура, която започва през юни с показателен бюджет за всички общини 140 млн. лева и с дълготрайност две години. В подготовката на плановете се включиха зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, Главният проектант Димитър Ахрянов и техните екипи, както и районните кметове, напомни Стефан Стоянов. Той добави, че по националната стратегия Пловдив кандидатства за финансиране на 11 обекта при предел от 12 вероятни.

Ето и цялостния лист на обектите:

1. Детски градини и ясли:
- Изграждане на нова детска градина за 8 групи в жк "Тракия ", стойност на плана - 2 999 500,00 лева.;
- Преустройство, продължение и надстрояване на ЦДГ "Чучулига " за отделяне на две нови групи и физкултурен салон – стойност на плана - 562 300,00 лева.;
- Изграждане на пристройка към съществуваща Детска ясла № 19 за две нови групи – стойност на плана - 598 700,00 лева.;
- Изграждане на нова детска градина за 4 групи в регион „ Южен “ – стойност на плана - 3 000 000,00 лева.;
- Преустройство и продължение на ОДЗ "Буратино " за нови 3 групи – стойност на плана - 687 700,00 лева.;

2. Общински учебни заведения:
- Изграждане на нова постройка на ОУ "Княз Александър I " - стойност на плана - 4 973 300,00 лева.;
- Ремонтни работи и реорганизация на източен корпус на СУ "Константин Величков ", регион "Южен " – стойност на плана - 1 995 500,00 лева.;

3. Държавни учебни заведения:
- Професионалната гимназия по електротехника и електроника - продължение на съществуваща постройка - 2 000 000 лева, планът е направен от екипа на гимназията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР