Община Пловдив обжалва в съда решението на извънредното Общо събрание

...
Община Пловдив обжалва в съда решението на извънредното Общо събрание
Коментари Харесай

Община Пловдив обжалва участието на Варна в Пълдин туринвес...

Община Пловдив апелира в съда решението на изключителното Общо заседание на акционерите на " Пълдин Туринвест " АД, с което на 24 ноември беше повишен капиталът на сдружението посредством непаричната вноска на община Варна, която се равнява на 16 314 400 акции.

Съдебният иск е заведен през днешния ден на съображение чл.74  от Търговския закон заради несъгласието със закона и учредителния контракт на сдружението, оповестиха от администрацията. Едновременно с това е направено искане за прекъсване на охранителното произвеждане по вписването на решенията на Общо заседание на акционерите на „ Пълдин Туринвест “ АД, декларирани по партидата на сдружението на 28.11.2022 година

По този метод се отстрани рискът от регистриране на декларирания апорт на акции и промени в устава на сдружението, които по естеството си ще доведат до понижаване на каузи на община Пловдив в капитала на „ Пълдин туринвест “ АД, респективно в „ Международен панаир Пловдив “ АД, до дефинитивно изговаряне на Окръжен съд Пловдив по редовността и законосъобразността на взетите решения от „ Пълдин туринвест “ АД, разясниха от Община Пловдив.

Капиталът на смесеното сдружение, учредено през 2006 година, е повишен от 177 984 899 акции на 194 299 299 броя.  Община Варна се е сдобила с акциите, откакто страната в лицето на тогавашния министър Божидар Лукарски й е трансферирала 29 % от присъединяване си в " Международен панаир -Пловдив ".  По-късно акциите бяха трансферирани в " Пълдин туринвест "., като по този метод делът на Георги Гергов се усилва на 78 %.

На сесията на 24 ноември Общинският съвет реши да не се дава единодушие за нарастването на капитала по предложение на групата на Демократична България. Със същото решение кметът Здравко Димитров беше длъжен да заведе иск, в случай че Общото заседание на акционерите не се съобрази със мнението. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР