Община Петрич започва кампания за премахване на излезли от употреба

...
Община Петрич започва кампания за премахване на излезли от употреба
Коментари Харесай

Акция в Петрич! Премахват старите автомобили от общински терени

Община Петрич стартира акция за унищожаване на излезли от приложимост и с прекъсната регистрация моторни транспортни средства, които стоят години върху улични платна, тротоари и други общински терени. Собствениците на такива МПС-та следва да ги съхраняват само в частни парцели или на площадка за разкомплектоване, в противоположен случай същите подлежат на наложително премахване.

Служители на Община Петрич ще предизвестяват с наставления, които ще бъдат сложени на видно място, ще се изготвя и констативен протокол за настоящото положение на моторното транспортно средство. 14-дневен ще бъде срокът, в който притежателят може да реагира – да реалокира на частен терен автомобила си или да го съобщи на площадка за разкомплектоване.

След този период ще има втори констативен протокол и следва наложително унищожаване със съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи. Отстранените коли ще бъдат съхранявани в общински парцел един месец. За всеки ден престой притежателят дължи по 10 лева такса и 30 лева за репатрирането от адреса до площадката за предпазване.

„ Изтече ли този период, жителите няма да могат да предявяват искания към автомобила, тъй като същият ще бъде предаден за разкомплектоване, а средствата ще постъпят в бюджета на общината. Акцията, която стартира е по Наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане на чистотата на територията на община Петрич. Постъпили са и десетки сигнали за блокирани тротоарни площи и улични платна точно от излезли от приложимост моторни транспортни средства в града и селата на общината.

Вяра Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР