Община Перник е настъпила щета за над 1,2 млн. лв

...
Община Перник е настъпила щета за над 1,2 млн. лв
Коментари Харесай

Община Перник е ощетена с над 1.2 млн.лв. заради действия на двама бивши кметове

Община Перник е настъпила вреда за над 1,2 млн. лева поради дейности, за които са събрани доказателства. И двамата някогашни кметове в друг интервал през 2014 година са направили съзнателно, съгласно прокуратурата, дейности по работа, след което се е случило повтаряне на действия от две разнообразни компании. Действията по сметосъбиране и транспортиране са били осъществени от една компания, а другата е получила 1,2 млн. лева без да има, каквито и да е документи и доказателства за действително осъществени дейности. Това сподели за " Денят стартира " Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор.

Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: На 8 септември Илинка Никифорова е свикала спешен щаб в Община Перник като е признато по нейно гледище е признато, че е в действие злополучие или рецесия без да е налице сходно събитие. Установено е, че даже не е имало заплаха от биологично заразяване на популацията. За да се избегне дългият и тежък път на социална поръчка, а и с цел да се облагодетелства една съответна компания, която да получи 1,2 млн. лева са били основани документи. По този метод без да е налице злополучие са основани условия да се разплати общината в интерес на едно комерсиално сдружение, което съгласно нас не е направило,каквото и да е деяние по сметоизвозване и сметопочистване.
Това се случва макар съществуването на настоящ контракт и действително съществуваща компания,която е правила тези дейности. Три месеца по-късно компанията, която получава към 450 хиляди лева заплащане като следствието е открило, че тази компания е показала ежедневни графици за осъществяване, до момента в който другата е получила 1,2 млн. без да е имала документи, че са изпълнявали сходни дейности.

Ще бъде открито посредством информация в съответните депа, къде най-малко се твърди, че са извозени. Предстои да се потвърди и съберат доказателства кой е притежател на компанията.

Двамата обвинени са отказали да дадат пояснения. По думите на Арнаудова закононарушенията са задоволително тежко наказуеми. Освен това има и още едно подозрение за документи закононарушения.
 Обвинения за двама някогашни кметове на Перник поради закононарушения по работа Обвинения за двама някогашни кметове на Перник поради закононарушения по работа
Обвинения за двама някогашни кметове на Перник поради закононарушения по работа. Наложени са им ограничения за неотклонение парична гаранция. 30 хиляди лв. за Или...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР