Община Пазарджик организира празничен концерт днес от 11.00 ч. на

...
Община Пазарджик организира празничен концерт днес от 11.00 ч. на
Коментари Харесай

В Пазарджишко отбелязват 138 години от Съединението

Община Пазарджик провежда празничен концерт през днешния ден от 11.00 ч. на площад „ Константин Величков ” като част от програмата за отбелязване на 138-годишнината от Съединението на Източна Румелия с Княжество България, оповестяват от пресцентъра на ведомството. Спектакълът ще е с присъединяване на ансамбъла за национални песни и танци „ Пазарджик ”, който ще показа своята актуализирана стратегия.

Велинград също ще означи тържествено 6 септември. В 11:00 часа ще бъде повдигнат националният байрак пред постройката на Общината, а по-късно ще премине парад-дефиле, водено от Представителния мажоретен състав с духов оркестър „ Димитър Мечев ”, което ще продължи до площад „ Николай Гяуров ”.

В Панагюрище на площад „ 20-и април ” от 10:30 часа пред паметната плоча с признателен молебен и полагане на венци и цветя ще бъде маркирана 138-годишнината от Съединението.

Честването ще стартира под звуците на националния химн в осъществяване на духов оркестър „ Делчо Радивчев ” при Народно читалище „ Виделина - 1865 ” - Панагюрище, с ритуално издигане на трикольора от кмета на Панагюрище Никола Белишки.

Основни моменти от Съединението ще напомни Методи Навущанов - организатор на Историческия музей в Панагюрище.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР