Община Ловеч представи новия си проект за герб и туристическа

...
Община Ловеч представи новия си проект за герб и туристическа
Коментари Харесай

Община Ловеч с нов герб и туристическа емблема

Община Ловеч показа новия си план за герб и туристическа емблема на града . Това оповестиха от пресцентъра на общината.

Според член 10 на Наредбата за знаците, почетните знаци, оценките и почетните звания на Община Ловеч, гербът на града и община Ловеч съставлява щит на профир шеврон в сребро сред - в главата два ловен грога в злато, обковани и обвързани в сребро, в основата недоволен коронован лъв в злато.

Короната е зидова с три кули в злато. Символика на герба показва местоположението на града в Предбалкана и началната писмен знак " Л " на името му . Златните ловен рогове показват името на града (говорещ герб) и символизират ролята му на духовно и административно средище от Средновековието до наши дни, както и историческия му епитет " Златен ". Златният недоволен коронован лъв символизира статута на Ловеч като център на Вътрешната революционна организация, построена от Васил Левски, а с това и на българска революционна столица в този интервал.
 Снимка 638038
Източник:

Порфирното поле значи издигането на Ловеч като град от царския домен по време на Втората българска страна и показва цвета на флоралната емблема на мястото - люляка. Короната е съобразена със стандарта за локални гербове на Българското хералдическо и вексилоложко общество и значи статута на град - център на община.

Туристическата емблема на град Ловеч пък съставлява щит с вписани в него стилизирани присъщите особености на град Ловеч - зъберите на Ловешката средновековна цитадела, люляково стръкче, Покрития мост и река Осъм. В горния завършек на туристическата емблема на кирилица е изписано името на града - Ловеч. Туристическата емблема може да участва като детайл от знамето на община Ловеч.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР