Община Ловеч не е далеч от тъмночервената зона, с около

...
Община Ловеч не е далеч от тъмночервената зона, с около
Коментари Харесай

Всички интензивни легла за лечение на ковид болни в Ловеч са заети

Община Ловеч не е надалеч от тъмночервената зона, с към 30 единици дневно инфектираните вървят нагоре. Това стана ясно на съвещание на Общинския действен щаб за предварителна защита и ограничение на разпространяването на ковид, извършено довечера под председателството на кмета Корнелия Маринова.

Щабът за подред път обръща внимание на жителите да употребяват опциите за имунизация, а при неразположение да се търси незабавно консултация със експерт и да се приложи антигенен или PCR тест.

Лекарите са извънредно натоварени. Свободните кревати в МБАЛ „ Д-р Параскев Стоянов “ в Ловеч са единствено пет, а в интензивното поделение всичките са заети, заяви шефът доктор Румяна Нановска.

Вместо да свършим най-лесното – да се имунизираме, изправени сме пред неуместната обстановка да се борим за свободни кревати, посочи кметът Корнелия Маринова, и добави, че предварителната защита е персонална грижа и отговорност на всеки един жител.



За следващ път медицинските експерти разясниха обстоятелството, че имунизираните лица, когато се разболеят от Ковид-19, го прекарват с по-лека симптоматика. Нови кревати могат да се разкрият, само че има проблем с личния състав, посочи доктор Антонио Маринов, шеф на РЗОК-Ловеч.

Към 14 ноември заболеваемостта е 391 на 100 000 души, заяви шефът на РЗИ – Ловеч доктор Росица Милчева. През последния ден в общината има 23 случая, трима са постъпили в болница, осем са възпитаници. Ваксинацията в региона изостава с към два пункта обратно от междинното за страната, което е 22.6%.

Карантинираните паралелки в общината са 14 – две в ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “, две в Професионална гимназия по механоелектротехника, три в ОУ „ Димитър Димов “ и седем в Природо-математическа гимназия - Ловеч. Има и две групи под карантина в детски градини. Това заяви началникът на РУО Еленко Начев.

До вторник се чакат да бъдат оповестени новите ограничения на национално равнище, те ще бъдат по области и тогава ще има ново съвещание на Общинския щаб в Ловеч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР