Община Котел е в готовност да усвои 22,5 млн.лева по

...
Община Котел е в готовност да усвои 22,5 млн.лева по
Коментари Харесай

Над 22 млн.лева влизат в Котел от Европа

Община Котел е в подготвеност да усвои 22,5 млн.лева по европейски стратегии – оповестиха от локалната администрация. Европроектите са в друга фаза, някои са изпълнени, по други работата следва.

Създаден е социално-здравен център за 343 хил.лева. С безплатна помощ за 490 хил.лева са открити над 80 работни места за персонални асистенти, домашни помощници, медицински експерти, които оказват помощ на 168 нуждаещи се възрастни жители. Съвместно с общините Сунгурларе и Върбица е основана локална инициативна група с утвърдена тактика за 5,7 мнл.лева – това са пари, които ще поддържат локалния бизнес. Котел е измежду общините, които съумяха да обезпечат най-голямо финансиране за даването на топъл обяд за хора от уязвимите групи. Със 7,2 млн.лева ще има топъл обяд до края на 2019 година за 2200 души в 19-хилядната община. Предстои замяна на вътрешните водопроводи и създаване на уреди в Тича, Нейково, Пъдарево и Жеравна, рехабилитации на улици, възобновяване на гробищните паркове, на площадните пространства в града и селата, предстоят поправки на публични здания за енергийна успеваемост. „Имаме 8 плана за реституция на православните църкви, като 6 от тях са утвърдени, цената е за 3 млн.лева“ – заяви зам.кметът Румен Стоилов.

„Членството на страната ни в Европейски Съюз дава опция на общините с получената финансова помощ да решат основни за хората проблеми“ – разяснява кметът Коста Каранашев. Данните за плановата подготвеност на община Котел бяха обявени на спорен конгрес във връзка юбилейната 10-годишнина от участието на България в Европейски Съюз, проведен от регионалния шеф Чавдар Божурски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР