Община Генерал Тошево се обяви срещу добива на природен газ

...
Община Генерал Тошево се обяви срещу добива на природен газ
Коментари Харесай

Генерал Тошево се обяви срещу добива на природен газ в Добруджа

Община Генерал Тошево се разгласи против добива на природен газ в Добруджа на локален референдум, който беше призован от локалната власт след всеобщи митинги. Избирателната интензивност при допитването е над 52 %.

Срещу капиталовото желание за построяването на 41 сондажа в землищата на 18 обитаеми места в района са дали своят вот 6465 Души. В отбрана на изследванията и добива на газ в период от 35 години са се оповестили едвам 171 гласоподаватели от 6 672-ма взели участие гласоподаватели.
За да е извършил задачата си, на въпроса срещу ли са общината да приема устройствени проекти за рандеман на подземни естествени благосъстояния, най-малко 5058 поданици би трябвало да са дали отговор с " да ".

Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров разгласи, че ще желае среща с министър-председателя Бойко Борисов, с цел да се вземе под внимание резултатът от допитването при решаването дали да се позволи 35-годишна концесия за изследвания и рандеман на природен газ от находище " Спасово " и да бъде спазена волята на популацията. В противоположен случай от Инициативния комитет оповестиха, че протестните дейности ще продължат. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР