Община Габрово, съвместно с Българска федерация спорт за всички /БФСВ/

...
Община Габрово, съвместно с Българска федерация спорт за всички /БФСВ/
Коментари Харесай

Поход до Градище в рамките на инициативата Световен ден на ходенето

Община Габрово, взаимно с Българска федерация спорт за всички /БФСВ/ провежда за 30-ти следващ път Националната спортна демонстрация Световен ден на ходенето, с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта и под патронажа на министър Весела Лечева.

Световният ден на ходенето е демонстрация от Държавния състезателен календар на федерацията за 2022 година, по „ Програма за развиване на спорта за всички “ на ММС и е в осъществяване на Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР’2021 – 2024 ”.

В Габрово събитието ще се организира на 8 октомври /събота/, с маршрут спортна зала „ Орловец “ – парк „ Градище. “ Сборният пункт е в 9.00 часа пред страничния вход на залата, откъм магазин Билла. В деня на проявата ще се раздават тениски и раници на БФСВ.

Национална демонстрация Световен ден на ходенето ще се организира в 15 Общини от страната – Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово,  Разград, Русе, Благоевград, София – Следствен отдел към окръжна прокуратура, р-н Панчарево, с. Лозен. В международен мащаб събитието е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Целта на проявата е да се разпространяват систематичните занимания и изключително ходенето, като физическа интензивност и неговата роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието на хората, без значение от тяхната възраст, пол, обществен и здравен статус.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР