Община Габрово кандидатства с проект за 2 086 570.72 лв.

...
Община Габрово кандидатства с проект за 2 086 570.72 лв.
Коментари Харесай

Габрово кандидатства за Грижа в дома

Община Габрово кандидатства с план за 2 086 570.72 лева по процедурата „ Грижа в дома “ на стратегия „ Развитие на човешките запаси “ за новия интервал 2021 – 2027 година

Така ще може да се обезпечи непрекъснатост на патронажната грижа, посредством която се дават почасови социално-здравни услуги в домашна среда за възрастни и хора с увреждания. Предвижда се да бъдат обхванати 398 поданици от града и селата за интервал от 12 месеца.

Както до момента, нуждаещите се ще могат да разчитат да им бъдат доставени хранителни артикули, медикаменти и артикули от първа нужда, закупени с техни средства.

По плана се прави психическа поддръжка, рехабилитация, подпомагане при възнаграждение на битовите сметки, слагане на инжекции, промяна на превръзки, премерване на захарта и кръвното. Новост ще бъде опцията за съвещания в дома с избрани медицински експерти.

От стартирането на услугата през 2020 година досега повече от 450 души са се възползвали от обществената облага. Сега дейните консуматори на „ Патронажна грижа “ са към 200, а срокът по сегашния план е до края на годината.

От 2023 година към услугата ще бъдат назначени обществени служащи, медицински сестри, санитари, рехабилитатори, психолози, кинезитерапевти, водачи, сътрудници обществени и спомагателни действия, координатор. По мярката ще бъде обезпечен и превозът на личния състав от и до домовете на хората в потребност.

Община Габрово е съответен бенефициент по процедурата за непосредствено даване на безплатна финансова помощ „ Грижа в дома “. Основната цел е да се обезпечи поддръжка посредством даване на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания посредством услуги в домашна среда.

Снимка: МТСП
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР