Община Етрополе започна почистването на нерегламентираните сметища на територията на

...
Община Етрополе започна почистването на нерегламентираните сметища на територията на
Коментари Харесай

Нека живеем в една по-чиста община

Община Етрополе стартира почистването на нерегламентираните сметища на територията на общината. До сегашния миг са изчистени противозаконни сметища в региона по пътя за новите гробища и телевизионната кула, против общежитията на „ Етрополски бук ", около пътя Етрополе - Ямна - Лопян, зад ПГ „ Тодор Пеев " и коритото на река Малък Искър при село Малки Искър. Призивът ни към всички поданици е да бъдат по-отговорни към опазването на околната среда и обитаемоте ни места. Нека живеем в една по-чиста община!

Напомняме ви, че изхвърлянето на боклуци на нерегламентирани места е строго неразрешено. Глобата за това е до 5000 лева, а за едноличните търговци и юридическите лица в размер до 50 000 лева

Въпреки, че в Община Етрополе е въведено проведено сметосъбиране и сметоизвозване на битовите боклуци, както и основана опция за жителите да изхвърлят строителни и растителни боклуци, съществуването на противозаконни сметища пораства. Наблюденията демонстрират, че най-често нарушаванията се правят в тъмните часове на денонощието или в по-отдалечени от обитаемоте места поземлени парцели. Напомняме ви, че всеки нерегламентирано изхвърлен боклук крие опасности, както за околната среда, по този начин и за пораждане на пожари. Важно е да се знае и, че за покриване на направените изключителни разноски за работна ръка и техника, се изразходва финансов запас от общинския бюджет, който би могъл да се пренасочи за други общественополезни действия.

Община Етрополе насочва зов към жителите при определяне на нечисти сектори, да алармират неотложно за местоположението им.

Сигнали за нарушавания, по отношение на нелегално изхвърляне на боклуци може да подавате непрекъснато на дежурния телефон в Общинска администрация - 0720/68200

Нека живеем в една по-чиста община!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР