Община Добрич представи четирите нови електробуса Karsan и зарядните станции

...
Община Добрич представи четирите нови електробуса Karsan и зарядните станции
Коментари Харесай

Представиха нови електробуси за градския транспорт в Добрич

Община Добрич показа четирите нови електробуса Karsan и зарядните станции за тях, закупени по план „ Развитие на интегрирана система на градския превоз на Добрич “.

Новите транспортни средства имат пробег от 210 километра с едно зареждане, само че в някои градове доближават и до 250, сподели Катя Петкова, шеф на „ Градски превоз Добрич “ ЕООД.

„ Много са факторите, които въздействат на пробега – температура, географски климат, денивелация на маршрута, на каква периодичност са спирките “, изясни Петкова. Уменията на водача също са от голяма важност, добави тя.  

Електрическите рейсове са нископодови, което ги прави налични за майки с колички и трудноподвижни хора, и задоволително необятни, с цел да могат пасажерите да се разминават и да съблюдават отдалеченост в пандемичната конюнктура, изясни кметът Йордан Йорданов. 

Общата стойност на договорите възлиза на 1 958 696,40 лв. с Данък добавена стойност, като сумата включва и доставка на силов маслен трансформатор, който следва да бъде въведен в употреба.

Основната цел на плана е ограничение нездравословните въздействия върху околната среда, повишение качеството на живот в регионалния град посредством възстановяване изискванията за придвижване, повишение успеваемостта на публичния превоз и надграждане опциите за различни форми на напредване, споделят от Общината.

Електробусите ще обслужват линии 111, 124, 201, 233. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР