Община Добрич кандидатства по ОП Региони в растеж“ за покупката

...
Община Добрич кандидатства по ОП Региони в растеж“ за покупката
Коментари Харесай

Добрич кандидатства за покупка на електрически автобуси

Община Добрич кандидатства по Оперативна програма „ Региони в напредък “ за покупката на 4 електрически автомобила KARSAN, които бяха показани през днешния ден. Идеята е в началото тези рейсове да се движат по направления по бул. „ Добричка епопея “. Това ще са първите стъпки за осъвременяване транспортното обслужване с екологично чисти транспортни средства, откакто в предходния кметски мандат беше закрит тролейбусният превоз в града.

еПо данни на шефа на общинската компания „ Градски превоз “ Катя Петкова планът е на стойност 7 млн. лева, от които към 2 млн. лева е частта, която визира общинското сдружение. Въпрос на бъдещи диалози е каква част от средствата ще бъдат утвърдени. Амбицията е да бъде сменен целият автобусен парк. Общината ще кандидатства и по други оперативни стратегии.

Икономически са съображенията общината да се спре на турските рейсове. Водени са диалози с над 20 производители на електрически рейсове, само че това, което предлага KARSAN е на най-ниска цена, сподели още Петкова. Стойността на подобен тип транспортни средства е непостижима за бюджета на локалната власт.
KARSAN е измежду водещите производители на рейсове в Турция. Електрическият рейс е взаимна разработка с немският авто колос БМВ.  

По данни на мениджърът продажби за Източна Европа Ефе Дуру компанията е учредена през 1966 година със седалище в Бурса. Нейни рейсове се движат в 20 страни, по-голямата част от които са в Европейски Съюз.
Представеният през днешния ден рейс е 6-метров и работи напълно на електричество, в това число за климатик и отопление. Снабден е с рампа за инвалидни и бебешки колички.

В края на септември – началото на октомври ще бъде показан и 8-метров рейс на компанията, откакто бъде регистриран с европейски номера.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР