Община Добрич изпрати писма до Министерски съвет за предоставяне на

...
Община Добрич изпрати писма до Министерски съвет за предоставяне на
Коментари Харесай

Община Добрич поиска средства от кабинета по важни местни проекти

Община Добрич изпрати писма до Министерски съвет за даване на спомагателен целеви трансфер за реализиране на важи планове , които следва да бъдат осъществени, оповестиха от пресцентъра на Общината.
Първото писмо е с искане за държавни средства за рехабилитация на улична мрежа и тротоари, на обекти, които са с огромен публичен интерес. Общата сума, която е нужна за тези действия е 1 218 278, 71 лева с Данък добавена стойност и касае обектите: лица „ Калиакра “ – „ Нова бирена фабрика “, „ Улица „ Генерал – майор Стефан Попов “, бул. „ 25 –ти септември “ – „ Ветеринарен колеж “ и бул. „ 25 – ти септември “ – „ Битова техника “.
Второто искане се отнася до обезпечаване на целево финансиране за дотъкмяване на Жилищен блок „ Добрич “, който е с 30 – годишна история. През 2014 заради липса на финансов запас строително – монтажните работи по създаване на блока са прекъснати. През 2016 специалисти на Община Добрич направиха разбор на градежа и сформираха количествено – стойностна сметка за нужните действия за довеждане докрай на блока.
Средствата, които би трябвало да бъдат вложени за привършване на дейностите и приемане на обезщетение на притежателите, са 4 500 000 лв. . Сума, която е непостижима за общинския бюджет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР