Община Димитровград спечели Проект на Европейската Комисия за изграждане на

...
Община Димитровград спечели Проект на Европейската Комисия за изграждане на
Коментари Харесай

Димитровград спечели проект за безжична интернет мрежа

Община Димитровград завоюва Проект на ЕК за създаване на безжична интернет мрежа. Проектът WiFi4EU е предопределен за жители и гости на Европейски Съюз, които ще имат безвъзмезден достъп до безжичен интернет на публични места, като паркове, площади, публични здания, библиотеки или здравни центрове на територията на Съюза. Wi-Fi точките за достъп ще бъдат конфигурирани от общината и сдружението за инсталиране на WiFi, като се употребява ваучер от Европейски Съюз. Общината ще бъде виновна за финансирането на абонамента за интернет и поддръжката на оборудването, с цел да се предлага безвъзмезден и първокачествен безжичен достъп до интернет за всички жители и гости за интервал от най-малко 3 години.

Община Димитровград като бенефициент ще би трябвало да употребява общата образна еднаквост, която ще бъде предоставена от Комисията, и да разгласява връзки към съответните онлайн принадлежности.

Wi-Fi мрежата би трябвало да може да обезпечи на потребителите интернет връзка с високо качество. Общината би трябвало да избере най-хубавата налична оферта за всеобща приложимост в съответния регион, като във всички случаи скоростта би трябвало да бъде най-малко 30Mbps. Скоростта на мрежата за транспорт на данни би трябвало да бъде минимум еквивалентна на скоростта на връзката, употребена от общината за вътрешни потребности. Комисията ще следи от разстояние какво е качеството на връзката във всички WiFi4EU точки за достъп.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР