Община Бургас ще подпомогне със 168 000 лева пострадалите райони

...
Община Бургас ще подпомогне със 168 000 лева пострадалите райони
Коментари Харесай

Община Бургас ще подпомогне със 168 000 лева пострадалите от наводнението райони

Община Бургас ще подкрепи със 168 000 лв. потърпевшите региони от наводнението през предходната седмица. Днес по предложение на кмета Димитър Николов общинският съвет гласоподава да бъдат отпуснати 100 000 лв. в поддръжка на потърпевшите селища от наводнението, породено от проливните дъждове.

Предложението на Николов беше импортирано като изключителна докладна бележка и получи поддръжката на всички общински съветници в залата.

Останалите 68 000 лв. от общата сума се обезпечават от наличните средства в общинския фонд за превъзмогване на последствия от бедствия и повреди за тази година.

Средствата ще бъдат употребявани за незабавни възстановителни действия в най-засегнатите региони Равнец, Братово и "Горно Езерово ".
Финансовата помощ ще се употребява целево за обезпечаването на строителни материали и възобновяване на засегнатите домове.

Още в първия ден след естественото злополучие специалисти от Община Бургас правят непрекъснато огледи на наводнените региони и разказват нанесените вреди, сподели Николов.

Утре Община Бургас ще внесе предложение до Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет за разпределяне на спомагателна финансова помощ за превъзмогването на вредите от бедствието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР