Община Бургас се присъедини като партньор по тригодишен проект Изкуствен

...
Община Бургас се присъедини като партньор по тригодишен проект Изкуствен
Коментари Харесай

Община Бургас става партньор по проект за изкуствен интелект

Община Бургас се причисли като сътрудник по тригодишен план „ Изкуствен Интелект (ИИ) за Публични Политики “ (#ai4publicpolicy), финансиран по Програма „ Хоризонт2020 “.  

Проектните действия ще се извършват от 15 сътрудници, измежду които общини, университети и частни компании от Италия, Нидерландия, Гърция, Португалия, Кипър и други.  

Целта е да се сътвори новаторска виртуална платформа за разбори на данни, която благодарение на нови научни разработки в региона на изкуствения разсъдък, ще даде опция да се вземат ефикасни решения за ръководството на градската среда.  

Като част от плана ще бъде основана и пазарноориентирана платформа, която ще предлага услуги посредством прилагане на най-новите разработки в региона на бизнеса и обществените субекти. Тя ще бъде интегрирана в Европейския теоретичен облак (EOSC).  

Приносът на Община Бургас ще бъде обвързван с създаването на демонстрационен план, насочен към потреблението на изкуствен интелект за подобряването на ВиК инфраструктурата и административните услуги за жителите.  

Проектът ще се осъществя в съдействие с ВиК - Бургас и с EKSO S.r.l. - водеща италианска компания, профилирана в производството на детайли за водоснабдителни мрежи. Разработваните от нея съставни елементи разрешават да се избегнат скъпите поправки по инфраструктурата и продължителните изкопни работи, което икономисва неудобствата за жителите.  

ЕKSO S.r.l. също по този начин ще показа и експертния си опит в производството на високотехнологични тръби, чиято активност може да се следи от разстояние с помощта фиброоптични технологии.  

Високотехнологичните тръби разрешават посредством профилирана платформа, основана на изкуствен интелект, да се събират данни за разбор по отношение на потреблението на вода, както и опциите за създаване на нови мрежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР