Община Бургас подготвя кандидатурата си за „Европейска младежка столица 2025

...
Община Бургас подготвя кандидатурата си за „Европейска младежка столица 2025
Коментари Харесай

Бургас се стяга за „Европейска младежка столица 2025 г.

Община Бургас приготвя кандидатурата си за „ Европейска младежка столица 2025 година ".Това е купа, която годишно се присъжда на европейски град, квалифициран с нужните инфраструктура, процедура и визия за овластяването на младите жители, ангажирането им в дневния ред за развиване на общността, и най-много, заздравяването връзките сред обособените сътрудници в младежката екосистема.

Инициативата се осъществя от 2009 година насам, като основите? са положени в Ротердам (Кралство Нидерландия). В България, купата е била присъждана еднократно на град Варна през 2017 година.

Всяка година, посредством голям брой и най-разнообразни планове, фокусирани върху младежките настройки и потребности по отношение на културния, спортния, обществения, политически и стопански живот и развиване, се обогатява дневния ред на европейската младежка общественост.

Стремежът на администрация е през 2025 година, без значение от провокациите на съвремието, на база мощните и целенасочени политики на Община Бургас в сферите на образованието и овластяването на бургаската юноша, да се завоюва купата и да приветства и разгърне този голям капацитет в Бургас.

В бюджета на отдел „ Превенции и юношески политики " при Община Бургас, поради изискванията за кандидатстване, ще се заложи нужният финансов запас за заплащането на таксите в размер на €1000 (хиляда евро).

Целите, които си слагаме при възможен избор на Бургас за „ Европейска столица на младежта 2025 година " са следните:
- Укрепване на младежкото присъединяване в локалното управление;
- Интегриране на целенасочена младежка стратегия в личните събития на града;
- Подобряване на психологичното здраве и щастието на младежите в града;
- Организиране на интернационалните конференции, срещи и обмени под флага на Бургас - Европейска младежка столица 2025;
- Използване на спорта, с цел да се доближи до младежите и маргинализираните групи в градския живот;
- Изграждане на юношески пространства;
- Създаване на условия за стратегия Бургас - Европейска младежка столица 2025, основана взаимно от младежи и въз основа на техните потребности;
- Овластяване на младежите в неравностойно положение;
- Укрепване на доброволчески начинания.

Предвид изискванията за кандидатстване е належащо на стадий подаване на кандидатурата да бъде показано решение на Общински съвет, с което се дава единодушие за кандидатстване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР