Община Бургас осигури електронни дистанционни термометри за всичките 49 училища

...
Община Бургас осигури електронни дистанционни термометри за всичките 49 училища
Коментари Харесай

Ще мерят температурата на учениците на входовете на всички училища в Бургас

Община Бургас обезпечи електронни отдалечени термометри за всичките 49 учебни заведения и 33 детски градини на своя територия. Директорите са инструктирани да мерят с тях температурата на децата още при влизането в образователните заведения. Няма да бъдат допускани деца, които имат даже и най-малките признаци за простуда или грип. Осигурените термометри са задоволително за всички входове на образователните заведения. Това оповестиха от пресслужбата на общината.

Училищата към този момент са заредени с задоволително количества хигиенични и дезинфектиращи материали и препарати, диспенсери и антибактериални течности. Дезинфекция ще се прави сред двете образователни смени и вечер. Дръжките на вратите, чиновете и подовете ще се обработват през няколко часа.

До образователните заведения няма да бъдат допускани никакви външни лица. На входовете на учебните заведения ще има дезинфектиращи постелки.

От през днешния ден образователните часове се организират в нормалната си дълготрайност и график. В Бургас се регистрира спад на заболелите от грип Б и остри респираторни болести.

Въвеждат се още по прецизни ограничения във връзка с предварителната защита против ковид. Остава засилен контрола върху ежедневната стерилизация на рейсовете на градския превоз, автогарите, комерсиалните центрове и публичните здания. Осигурени са маски и дезинфектанти за чиновниците в Домашен обществен патронаж, които всекидневно се грижат за възрастни хора. Извършват се ежедневни дезинфекции на службите за обществено настаняване, както и на приюта за бездомни.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР