Община Бургас е започнала процедура по премахването на пет от

...
Община Бургас е започнала процедура по премахването на пет от
Коментари Харесай

Събарят част от постройките в парк „Росенец“ догодина. МС трябва да даде пари

Община Бургас е почнала процедура по премахването на пет от противозаконните постройки в лятната резиденция на Ахмед Доган в парк „ Росенец “.
„ Следва да назначим експерт, което да дефинира стойности за унищожаване на другите постройки. На база на тези стойности, следва да се изискат финансови средства от Министерски съвет. Чисто юридически, като закъснение може да се получи по отношение на приемането на финансовите средства. Примерно, да не са за тази календарна година, въпреки всичко сме най-после, а да са началото на идната. Ако някой жали самата процедура за социална поръчка, също би могло да се продължи като някакъв период от време “, изясни пред бТВ регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков.

Става въпрос за 3-етажна солидна постройка върху скалите, 2-етажна сграда на плажа и павилион за охранители. Според институциите, въпросните обектите са издигнати нелегално върху държавна благосъстоятелност.

Ще се изчака планувания по закон период от 2 седмици за обжалване, обясниха от общинската администрация. След това ще се пристъпи към събарянето на постройките за сметка на Областната администрация.

За оранжерията и двуетажна постройка до кея, които нямат позволение за градеж, също са издадени заповеди, само че са постъпили възражения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР