Община Благоевград подаде сигнал до прокуратурата с искане да се

...
Община Благоевград подаде сигнал до прокуратурата с искане да се
Коментари Харесай

Община Благоевград даде на прокурор 7-те положителни проби за COVID-19

Община Благоевград подаде сигнал до прокуратурата с искане да се проверяват позитивните PSR-тестове за ковид, посочили предходната седмица, че седем общински чиновници са с COVID-19, довело до затварянето на общината за 4 дни. Това разгласи през днешния ден на изключителна конференция кметът инж. Румен Томов, откакто повторните проби на същите в частна лаборатория са дали негативен резултат, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.
„ До момента е ясно, че 7-те души, с първичен позитивен резултат, са с още един негативен. Общината ще съобщи на Районната прокуратура всички резултати от тестванията на чиновниците си, с цел да бъде заведено следствие против незнаен причинител “, сподели кметът.
Той съзря опит за операция на данните от резултатите за бойкот на работата на общината.
„ Това ме довежда на мисълта, че хора, водейки се от персоналните си ползи, подложиха стотици на тестване. Няма по какъв начин човек, гонейки персоналните си ползи – или група от хора, да слагат Общината при такова тестване. Общината от 3 дни не работи поради тази история. Не знам кой, по какъв начин и какво е направил, само че тази кореспонденция ще бъде дадена на районния прокурор за следствие, с цел да се види кой в какви взаимоотношения и какви дейности е подхванал, с цел да се случи тази обстановка “, разгласи кметът.
При новината, че основният проектант Васил Тинчев е инфектиран, са изследвани 75 души, от които двама с позитивен резултат. След това броят на изследваните се е нараснал с още 50 души, от които 5-има са открити като инфектирани.
„ Тогава взехме решение да бъдат изследвани всички чиновници на общината. РЗИ нямаха такава опция, по тази причина наехме една от най-големите лаборатории в страната “, сподели кметът Томов.
Той добави, че през днешния ден общината е платила разноските по скрийнинга на още 110 чиновници, чиито проби са взети от частната софийска лаборатория. Очакват се резултатите да бъде подготвени на следващия ден.
„ След първите проби хората претърпяха голям стрес “, показа Томов и сподели, че стотици хора са изпаднали в нервна рецесия.
Общината паралелно след първите 7 позитивни теста прави повтори такива – на 19-и и 20-и юни.
Въпреки негативните резултати от тестванията чиновниците остават под 14-дневна карантина, разпоредена от РЗИ-Благоевград. Общо са изследвани 250 чиновници.
Кметът приключи конференцията с думите, че Общината ще бъде отворена за жители на 24-и юни – сряда, в 8.30 ч., а не както бе оповестено на 25-и юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР