Община Благоевград направи първа стъпка към изграждането на надлез към

...
Община Благоевград направи първа стъпка към изграждането на надлез към
Коментари Харесай

Вместо подлез -надлез към благоевградския квартал Грамада

Община Благоевград направи първа стъпка към построяването на надлез към благоевградския квартал " Грамада " и разгласи социална поръчка за „ Изготвяне на план за надлез над жп линия по улица „ Иван Михайлов “. Изграждането на надлез бе позволено от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Инспекциятапрецени, че не е належащо да се прави преценка за евентуалната степен на негативно влияние върху предпазени зони и да се организират съвещания с обществеността и няма да настъпят нездравословни екопоследици от построяването на надлеза.

Общината е показала 2 разновидността за трасе на пътната връзка и създаване на надлеза. Първият планува надлезът да бъде обвързван към съществуващото кръстовище на ул. „ Славянска “ с бул. „ Св. Димитър Солунски “ посредством преустройството му в кръгово кръстовище, а при втория вид надлезът ще минава над линията и ул. „ Иван Михайлов “ и с дясна връзка към бул. „ Св. Димитър Солунски “ ще се свързва със съществуващата улица пред ЮЗУ посредством Т-кръстовище. Най-вероятно ще бъде предпочетен първият вид.

Съгласно предлагането надлезът ще е естакада, преминаваща над жп коловоза с габарит 1115 cм /700 см пътно платно, 170 см западен и 245 см източен тротоар/. Той ще бъде вдигнат върху подпорни стени с височина 7 метра. В тротоарите са планувани PVC тръби за бъдещи връзки, както и обезпечаване на зареждане на уличното осветяване в зоната на надлеза. Настилката върху оборудването ще е 2 пласта компактен асфалтобетон, полаган непосредствено върху хидроизолацията.

Тротоарите ще се обезопасят със железен парапет, а в зоната на жп линиите се планува и защитна мрежа.

Припомняме, че по времето на екскмета Атанас Камбитов бе направена първа копка за създаване на подлез и определена компания за строителството му, само че по времето на идващия кмет Румен Томов осъществяването бе спряно и бе определена нова компания. Въпреки, че тя бе законно определена строителството не започва, защото обектът се нуждаеше от препроектиране, което да в профил позволени пропуски. Изграждането на сходно оборудване обаче е фантазия на хората, които живеят в квартала и губят доста време, до момента в който чакат на бариерата, с цел да премине трен.
Стела Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР