Община Благоевград бе домакин на Регионална среща под надслов Актуални

...
Община Благоевград бе домакин на Регионална среща под надслов Актуални
Коментари Харесай

Предизвикателствата в развитието на социалните услуги бяха обсъдени по време на среща в Благоевград

Община Благоевград бе хазаин на Регионална среща под надпис „ Актуални провокации в развиването на обществените услуги “, която се провежда взаимно с Национален алианс за обществена отговорност.

В рамките на форума бяха разискани настоящи въпроси, свързани с идния развой за основаване на Карта за обществените услуги на национално равнище.

По време на срещата, която се поведе в зала „ 22 септември “, участниците бяха приветствани от секретаря на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев.

“С надълбоко почитание и благодарност изричам своята признателност към Вас във връзка Световния ден на обществените служащи. Отбелязването му от 2007 година насам е самопризнание за Вашия труд, за задачата Ви да творите великодушие.

Днес, когато светът е изправен пред голямото предизвикателство да бъде съхранен и опазен човешкият живот, на Вас са доверени най-беззащитните хора от обществото ни – децата и младежите в риск, самотните и възрастни хора в неравностойно състояние. Да си обществен служащ е предопределение. Това е искрата, която ни е нужна, с цел да ги има вярата и вярата. Приоритет в обществената политика на Община Благоевград е положителното междуинституционално взаимоотношение, като задачата е да можем да отговорим на публичните потребности и упования “, сподели в част от приветствието си Дейвид Арабаджиев.

В рамките на срещата беше показан необятният набор от обществени услуги, които предлага Община Благоевград. Те бяха детайлно презентирани от Емилия Халилова, шеф на Дирекция „ Социална и жилищна политика “ към общинска администрация.

Във форума взеха присъединяване представители на Националния алианс за обществена отговорност, на Агенция за качеството на обществените услуги, на Агенция „ Социално подкрепяне “, експерти в областта на обществените услуги на районно и национално равнище.

Представители на разнообразни общини от Благоевградска област обмениха хрумвания и положителни практики в посока рационализиране на предлаганите обществени услуги.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР