Община Белослав ще се сдобие с два електромобила, които ще

...
Община Белослав ще се сдобие с два електромобила, които ще
Коментари Харесай

С нови електромобили доставят топъл обяд в община Белослав

Община Белослав ще се снабди с два електрическия автомобил, които ще бъдат употребявани за обществени действия, в частност за осъществяването на плана " Топъл обяд в община Белослав “ по Програмата за храни и главно материално подкрепяне 2021 – 2027 година Новите транспортни средства ще бъдат закупени и доставени по схемата за поощряване на електрически автомобили по Инвестиционната стратегия за климата на Националния Доверителен Екофонд. През 2021 година локалната администрация закупи първото си ЕПС - двуместен електрически камион, който беше закупен още веднъж с финансовата поддръжка на Националния поверителен екофонд, оповестиха от Областния информативен център във Варна.

Общината разполага и с две зарядни станции за електрически автомобили с паркоместа към тях, следва обособяването на нов пункт със зарядна станция, който ще бъде разположен на северния бряг в гр. Белослав. За задачата особено ще се обособи в допълнение паркомясто за зареждане на ЕПС, обозначено със съответната пътна маркировка.

Целта на Община Белослав е да бъде даден образец на обществото с потреблението на по-екологични транспортни средства, а с течение на времето напълно да бъде сменен автопаркът с електрически коли. По този метод ще намалеят излъчванията от изгорели газове, въглеводороди и прахови частици. Общината доста ще редуцира и разноските за гориво, масла и поддръжка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР