Община Банско е в тежко финансово състояние заради неизгодни договори,

...
Община Банско е в тежко финансово състояние заради неизгодни договори,
Коментари Харесай

Банско потъна в дългове заради неизгодни договори на бившия кмет

Община Банско е в тежко финансово положение поради неизгодни контракти, сключвани от някогашния кмет Георги Икономов. Това стана ясно при дебатите по бюджета на общината, чиято разходна част ще е лимитирана през идната година, оповестява БНР.

Повечето поправки са се правили посредством цивилен контракти с физически лица.

При проверката за 2019 година, назначена от новото общинско управление, са регистрирани нереалистични доходи и съществени преразходи по всички пера.

Председателят на Общинския съвет Димитър Русков уточни, че преди 8 години общината е имала 5 милиона на депозит, до момента в който сега има 7 милиона заем. Това значи, че за този интервал са изхарчени 12 млн. лв..

За да се избегнат публични поръчки, ремонтите на улици и тротоари са били осъществявани посредством цивилен контракти с физически лица, като междинното месечно заплащане е било 4000 лв.. От общината настояват, че три от договорите са за близо 70 000 лв..

Прокуратурата ще бъде сезирана за всички неизгодни контракти, подписани от някогашния кмет Георги Икономов, както и по отношение на значими инфраструктурни планове, парите за които са изхарчени.

Именно заради тежкото финансово положение на община Банско разходната част на бюджета, който беше признат през вчерашния ден, е извънредно рестриктивна.

Със строга финансова дисциплинираност - да се знае всеки общински лев къде отива, защо отива и какъв ще бъде резултатът от тези пари, които ще похарчим, акцентира Русков. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР