Община Асеновград съобщава, че ще се проведе кампания за събиране

...
Община Асеновград съобщава, че ще се проведе кампания за събиране
Коментари Харесай

Община Асеновград с кампания за безплатно събиране на стари мебели

Община Асеновград оповестява, че ще се организира акция за събиране на едрогабаритни мебели. Уведомяват се жителите, че на 28.06.20 година (неделя) всеки може да остави фотьойли, секции, дивани, бюра, столове и друга покъщнина до най-близо разположените край дома си съдовете за боклуци. Мебелите ще се събират и извозват на депото в ранните утринни часове на понеделник (29.06.20 г.) и вторник (30.06.20 г.).

Кампанията се организира за първи път в Асеновград, само че е планувано тя да се трансформира в нормална и мебели да се събират гратис в края на всеки месец от летния сезон. Целта е да не се замърсява околната среда, като се изхвърлят ненужни домашни движимости на нерегламентирани места. Идеята на следващата безплатна акция, ориентирана към съзнанието на хората, е те да бъдат стимулирани да демонстрират угриженост към бъдещето на природата, с цел да може за поколенията напред да останат по-чисти, зелени и приветливи пространства.

Община Асеновград напомня, че строителни и едрогабаритни боклуци могат да се депонират изцяло гратис на площадката, която се намира на Депото за твърди битови боклуци на изхода на града в посока село Боянци. На площадката за гратис депониране не се одобряват боклуци от компании. Служителите там предлагат на асеновградчани да позвънят авансово на телефонен номер 0884 660 525, с цел да ревизират дали има опция за депониране в съответния ден, в който те желаят. Целта е да не се получи прекомерно струпване на жители и да се окаже, че би трябвало да бъдат върнати за друга дата. С решение на Общински съвет - Асеновград е несъмнено количеството депониран боклук за 1 лице дневно да бъде до 100 кг.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР