Община Асеновград представя направеното в сферата на инфраструктурата в града

...
Община Асеновград представя направеното в сферата на инфраструктурата в града
Коментари Харесай

Какво е изградено по темата "Градска среда" в Асеновград през мандата?

Община Асеновград показва направеното в областта на инфраструктурата в града и обитаемоте места в региона. По отношение на категорията " Градска среда " от състезанието " Кмет на годината ", проведен от портала kmeta.bg, ето какво е построено през мандата на доктор Христо Грудев, за интервала 2019 година – 2023 година
Ремонтираха се десетки километри улици и тротоари – както в Асеновград, по този начин и в селата на общината, привлякоха се и средства за рехабилитация и поправки на републикански пътища в района.Извършва се ремонт на така наречен тунел до централната поща в града.Направи се благоустрояване на Зона 5 от кв. " Запад " в Асеновград.Строи се нова детска градина за 6 групи деца.Реновиран бе напълно централният площад в Асеновград, като след ремонта му се усъвършенства стабилността, а визията му закупи актуален европейски тип.Спечелен е план за замяна на уличното осветяване в Асеновград с LED осветителни тела.По обитаемоте места в общината бяха построени спортни площадки и кътове за отдих. Бяха облагородени централни пространства и паркове. За задачата бяха привлечени средства посредством разнообразни утвърдени планове по ПУДООС.Спешно се ремонтира постройката на ОУ " Ангел Кънчев " в Асеновград.Укрепиха се две свлачища, които представляваха заплаха за преминаващите през съответните зони – по пътя Асеновград – Асеновата цитадела и на ул. " Странджа ".Създадено беше COVID-отделение, в което медиците се бореха за здравето и живота на пациентите си по време на пандемията.Изграден е тръбопровод до Мулдавски манастир " Св. Петка ", посредством взаимната работа на община Асеновград и ВиК – Пловдив, като следва стартирането му в употреба.Обнови се настилката на " Пешеходния мост " в Асеновград.Междублоковото пространство на квартал 207 в Асеновград е изцяло реновирано и благоустроено – от голямо езеро, при всеки дъжд, мястото се трансформира в привлекателна и уютна зона както за искащите да отдъхнат в беседката там, по този начин и с улеснение за паркиране на коли.Решава се казусът с неналичието на задоволително положително водоснабдяване в 5 асеновградски села – Червен, Леново, Долнослав, Горнослав, Искра. Община Асеновград подписа контракт, на база осъществено инженерно-хидрогеоложко изследване, за обезпечаване на нужното водно количество. За задачата към този момент тече осъществяването на план по създаване на водоравен отточен дренаж.Започна действителната работа по създаване на нов тръбопровод и канализация – отчасти в кв. " Баделема " в Асеновград.
И не на последно място, Пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ) в Асеновград беше предоставена за стопанисване, поддържане и употреба на ВиК – Пловдив. Когато стартира актуалният мандат оборудването не функционираше.
 
Всичко гореописано е вследствие на работата на градоначалника доктор Христо Грудев и неговия екип, в границите на мандат 2019 година – 2023 година Всеки може да поддържа направеното, като гласоподава в националния конкурс " Кмет на годината ", в категория " Градска среда " - от следния ЛИНК: https://kmetnagodinata.bg/obshtina/goliama.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР