Община Асеновград отново се допитва до гражданите, като идеята този

...
Община Асеновград отново се допитва до гражданите, като идеята този
Коментари Харесай

Асеновград се допитва до гражданите за обявяване на защитени природни обекти и територии

Община Асеновград още веднъж се допитва до жителите, като концепцията този път е да се съберат отзиви по отношение на оповестяването на предпазени естествени обекти и територии, оповестяват от пресцентъра на локалната администрация. Мнението и присъединяване на асеновградчани в сходни начинания е от особена значимост за развиването на града. Във връзка с писмо от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Регионалната ревизия по околна среда и водите (РИОСВ) - Пловдив, общинската администрация на Асеновград приканва жителите да насочат своите оферти.

Целта е да бъде подложен акцент върху оповестяването на нови предпазени зони. Могат да бъдат препоръчани: територии с присъщи или забележителни ландшафти; местообитания на застрашени, редки или уязвими растителни и скотски видове; присъщи или забележителни обекти - скални форми, земни пирамиди, пещери, водопади, залежи на вкаменелости и други.

Срокът за подаване на оферти е 03.04.22 година (неделя), в това число. Всеки може да изпрати своето до община Асеновград по разнообразни способи: на формалния e-mail - ; на онлайн Портала за оферти, сигнали и въпроси - ; на персонално известие във Фейсбук страницата на община Асеновград - ; на място в деловодството на община Асеновград - на II етаж в " Информационен център ".

Изискване е да е разказано в детайли какъв е тъкмо обектът и къде е ситуиран. Условие е и всеки, присъединил се в акцията, да остави имена и телефон за противоположна връзка. Събраните оферти ще бъдат препратени до Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив, а от там - до Министерство на околната среда и водите, които имат последната дума кое да бъде взето под внимание и надлежно - оповестено за предпазен обект. Целта на самодейността е освен запазване на природата и биологичното многообразие. По този метод могат да се развиват туризма и " зелени " бизнеси, които са щадящи за околната среда и в същото време носят доходи за локалното население.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР