Община Асеновград осигурява работа на близо 150 лица с увреждания.

...
Община Асеновград осигурява работа на близо 150 лица с увреждания.
Коментари Харесай

10 младежи с увреждания ще работят в администрацията на Асеновград

Община Асеновград обезпечава работа на близо 150 лица с увреждания. Реализацията на концепцията ще се случи по три плана, свързани със заетостта при хората с увреждания.
Първият към този момент е в развиване, като той ще обхване 10 души. Първоначално те ще се образоват, а след това ще бъдат наети на работа в администрацията в Асеноврад. Стойността на този план е в границите на близо 150 000 лв. и е с дълготрайност две години. По програмата ще имат право да аплайват младежи с увреждания, които са на възраст до 29 година и са регистрирани, като безработни. След като приключат образованието си, жителите ще бъдат наети в разнообразни механически длъжности от общинска администрация.
Още 78 лица с увреждания ще бъдат назначени в дейностите по озеленяване и поддържане на зелените площи в Асеновград. Проектът стартира този месец.
В началото на новата 2019 година ще бъде подложен старт и на реализацията на още една планова концепция. Работа ще бъде обезпечена на други 50 лица с увреждания, които са поданици на асеновградска община. Засега не се оповестява какви функционалности ще извършват назначените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР