Община Асеновград изпрати писмо до генералния директор на НКЖИ, директора

...
Община Асеновград изпрати писмо до генералния директор на НКЖИ, директора
Коментари Харесай

Община Асеновград поиска от НКЖИ реорганизация на графика за...

Община Асеновград изпрати писмо до генералния шеф на НКЖИ, шефа на отделение УДВГД - Пловдив, Холдинг БДЖ ЕАД - София и до шефа на Поделение " Пътнически транспорти " - Пловдив. Причината за писмото бе стартирането на образователната година и съвпадащите строителни действия, изпълняващи се в железопътния сектор от гара Крумово до гара Пловдив, което пък, от своя страна, стана причина учениците да закъсняват за първия образователен час с сред 15 и 30 минути.

В писмото бе отправена молба да се реорганизира графикът на ремонта по този начин, че пътническият трен от Асеновград за Пловдив в 06:25 часа да извършва транспорта непосредствено до ЖП гара Пловдив.



Отговорът, който община Асеновград получи от Директива за птиците „ Национална компания железопътна инфраструктура “, е следният: „ Държавно дружество „ Национална компания Железопътна инфраструктура “ е Бенефициент по план „ Развитие на железопътен възел - Пловдив “, финансиран с европейски средства по Механизма за свързване на Европа и държавния бюджет “. Цялостната реализация на план „ Развитие на железопътен възел Пловдив “ е от изключителна значимост за икономическото и обществено развиване на град Пловдив и същият ще способства за модернизацията на съществуващата инфраструктура, според европейските стандарти и транспортни политики. Строителството се извършва на три стадия.



Към сегашния миг се извършват строително-монтажни работи по железопътната инфраструктура в границите на благосъстоятелност на Директива за птиците НКЖИ, като договорните връзки със строителя изискват реализиране на превозването на пасажери единствено в железопътния сектор от гара Крумово до гара Пловдив. Съгласно утвърдената технология за работа и работен график се чака влаковото придвижване в железопътния сектор от гара Крумово до гара Пловдив да бъде възобновено до 16.11.2022 година ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР