Община Асеновград информира, че тече срокът за прием на документи

...
Община Асеновград информира, че тече срокът за прием на документи
Коментари Харесай

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Община Асеновград осведоми, че тече срокът за банкет на документи за записване на възпитаници в I клас на общинските учебни заведения, оповестиха от общинския пресцентър. Първоначално, до 31-ви май родители могат да подават нужната документи, според Наредба за приемане на възпитаници в I клас на общинските учебни заведения на територията на Асеновград (може да я откриете и прочетете – ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/naredbibg-1 ), в съответното учебно заведение – на място в канцеларията или по електронен път.
 
Списъците с признатите на I класиране деца се афишират на входа на образователното заведение и в учебния интернет уебсайт, в период до 5-ти юни. Записването на признатите възпитаници става персонално в учебното заведение от 08:00 ч. до 17:00 ч. в интервала 06-ти – 12-ти юни. След този период следва оповестяване на свободните места до 19-ти юни.
 
От 20-ти до 24-ти юни ще се подават документи за присъединяване във II стадий на класиране на бъдещите първокласници. Обновените описи, след повторния банкет, се афишират до 26-ти юни.
 
На 27-ми и 28-ми юни родителите би трябвало да запишат класираните деца. И на 1-ви юли още веднъж се афишират останалите свободни места за първокласници в съответното учебно заведение. От 5-ти юли към този момент стартира приемът на документи за присъединяване в III класиране, който е със период 30-ти август.
 
Списъците в последния стадий се афишират на 4-ти септември. А записването на признатите първокласници от III класиране е на 5-ти септември. В случай, че са останали още свободни места за I клас, подаването на документи и вписването на възпитаници става според заповед и график, одобрени от шефа на избраното образователно заведение.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР